Thu.09.2024

Nyhetsbrev uke 37

Riveprosessen fortsetter. I august var det hovedsakelig sanering av bygget som foregikk. Det betyr at man plukker det bygget bit for bit og kildesorterer avfallet og gjenvinner det som er mulig. Nå som vi har gått over til september skjer rivningsarbeidet med større maskiner. Det betyr at vi har gått over til å rive selve konstruksjonen, altså betongdekke, -søyler og -vegger. Naboer og forbipasserende vil i løpet av de neste ukene kunne se at det som en gang var en skole, sakte forsvinner.

Det er likevel ikke all betong som knuses. Prosjektet deltar i et forskningsprosjekt, hvor formålet er å se hvordan man kan gjenbruke og ombruke betongkonstruksjoner. I den anledning har det blitt skåret og løftet ut deler av taket, som på en senere anledning skal settes opp som lekeapparater i den nye skolegården.

Før det blir vinter og tele i grunnen, skal det graves i forbindelse med noen av boliggatene rundt byggeplassen.  Det vil hovedsakelig gjelde i krysningen Sørbruvegen og Ditlev Bloms veg, hvor den tidligere rundkjøringen til skolen var plassert. Tidspunkt og omfang er foreløpig ikke avklart. Nytt nyhetsbrev med et mer detaljert nabovarsel vil legges ut når det nærmer seg gravingen. 

Bildet under viser maskinrivningen av gymsalen i den gamle skolen.

skjermbilde-video.JPG